Ambasador to znana, publiczna postać, która popiera nasze działania i wspiera nas w drodze do sukcesu. Drodze, która często prowadzi pod górę i nierzadko nie sprzyja wędrowcom.

Adam Bielecki

himalaista

Miłość do wspinaczki i gór cechowała go od najmłodszych lat. Dzięki czemu już jako 17-latek wszedł na szczyt Chan Tengri, liczący ponad 7000 m n.p.m. A jego wspinaczka zimowa na szczyt ośmiotysięcznika Gaszerbrum I wraz z kolegą, Januszem Gołąbem, pobiła rekord świata oraz została uznana za najważniejsze wydarzenie eksploracyjne w 2012 roku i nagrodzona nagrodą Traverely 2012 magazynu National Geographic w kategorii Wyczyn Roku. Adam zawsze jest profesjonalnie przygotowany do wypraw, posiada również ogromny zapał i chęć osiągania celów, które przed sobą stawia.

Natasza Caban

żeglarz, rajdowiec

Ta polska żeglarka stała się znana dzięki swojemu samotnemu rejsowi dookoła świata, który odbyła w latach 2007-2009. Pokonała wówczas nie tylko 26 tysięcy mil morskich, ale również własne ograniczenia i obawy. Swój rejs zadedykowała wyższemu celowi: chciała zwrócić uwagę na potrzebę organizacji nie tylko imprez charytatywnych jako takich, ale łączenie ich z działalnością sportową. Od dzieciństwa zajmuje się żeglarstwem. Ale to nie jedyna pasja Nataszy - jest ona również pasjonatką rajdów motocyklowych. Wzięła udział m.in. w Rajdzie Polski Kobiet, który został zorganizowany w ramach walki z nowotworami występującymi u kobiet.

Diuna

pies podróżnik

Diuna jest suczką wilczaka czechosłowackiego i członkiem watahy podróżującej po egzotycznych zakątkach świata. Agata i Przemek, właściciele Diuny, prowadzą bloga 3wilki.pl, na którym opisują wyprawy tego niezwykłego podróżniczego trio - pary ludzi i psa. W 2013 roku wyruszyli do Indii i spędzili tam kilka miesięcy obozując u podnóży himalajskich gór. W tym roku wybierają się do Mongolii. Postanowili w trakcie swojej podróży wspierać Fundację zabierając ze sobą czwartego towarzysza - maskotkę Irmę. Będzie razem z nimi odwiedzać wszystkie te niezwykłe miejsca promując cele Fundacji.

Mateusz GOORAL Górny

muzyk

Producent, generator dźwięków i prekursor łączenia electro, dubstep i dnb z góralszczyzną. W połowie lat 90 zakochał się szeroko rozumianej w tamtych czasach muzyce technicznej i elektronicznej. Wraz z Maciejem Szymonowiczem założył i tworzył projekt PSIO CREW wydając album „Szumi Jawor Soundsystem” i grając setki koncertów. Po odejściu zajął się tworzeniem swojego własnego gatunku muzyki - ethno elektro - co zaoowocowało wydaniem pierwszego albumu i coraz większą popularnością. Współpraca z innymi uzdolnionymi artystami daje wybuchowe połączenie, co widać szczególnie podczas występów na żywo.

Zbigniew GUTEK Gutkowski

żeglarz

Swoje życie nierozerwalnie związał z żeglarstwem. Już jako czternastolatek został członkiem kadry narodowej w klasie 470. Potem przyszedł czas na udział w regatach okołoziemskich, mistrzostwach, próbach bicia rekordu okołoziemskiego. Jest też pierwszym Polakiem, który wziął udział w samotniczych regatach oceanicznych. Nie spoczywa jednak na laurach, wciąż szukając nowych wyzwań i promując Polskę w międzynarodowym żeglarstwie.

Mściwoj Kiecoń

jeździec

Od dziecka zafascynowany końmi i jeździectwem, w pierwszych zawodach wystartował mając zaledwie osiem lat. Jako swoją dyscyplinę wybrał skoki przez przeszkody i ma duże osiągnięcia zarówno w kategorii juniorów, młodych, jak i seniorów. W Mistrzostwach Polski wielokrotnie zdobywał złoty medal. Wciąż doskonali swoje umiejętności, wiele czasu poświęcając na pracę z końmi. Jak sam mówi: „Trzeba konsekwentnie dążyć do założonych celów, ciężko pracować nad sobą i swoimi końmi, nie poddawać się.”

Barbara Kurdej-Szatan

aktorka

Absolwentka Państwowej Wywższej Szkoły Teatralnej w Krakowie, aktorka teatralna i telewizyjna, solistka w zespole Soul City. Rozpoznawalność zyskała dzięki uroczej kreacji „blondynki z Play” w udanej serii spotów reklamowych. To i jej niewątpliwy talent oraz urok osobisty zapewniły propozycję występów w popularnych polskich serialach. Niedługo będziemy mogli ją zobaczyć w innych aktorskich kreacjach. Obecnie należy także do zespołu aktorskiego w Teatrze 6. piętro, występując na scenie z wieloma znanymi i cenionymi artystami.

Piotr GLACA Mohamed

muzyk

Wokalista, autor tekstów i producent muzyczny, współzałożyciel popularnych zespołów Sweet Noise i My Riot tworzących muzykę z pogranicza rocka i metalu. Był też głównym motorem łączenia ich mocnego brzmienia z innymi stylami muzycznymi, zapraszając do współpracy znanych polskich i zagranicznych wykonawców. Jego nowy zespół, My Riot, również współpracuje z wieloma artystami, co wraz z silnym powiązaniem z kulturą i sztuką uliczną, sztuką cyfrową i sportami ekstremalnymi tworzy fascynującą mieszankę.

Beata Pawlikowska

pisarz, podróżnik, łowca

Znana jest głównie z cyklu programów Blondynka w..., gdzie dzieli się wrażeniami ze swoich podrózy po świecie. Jest również dziennikarką, pisarzem i fotografem, a z wykształcenia... tłumaczem! A dla tych, którzy czytali jej książki nie jest tajemnicą, że są one opatrywane rysunkami jej autorstwa. W trakcie swoich podróży nie tylko poznaje inne kultury, ale również przedstawia je szerokiemu gronu odbiorców oraz tworzy interesujące i wartościowe reportaże. Niejednokrotnie była odznaczana nie tylko za dokonania podróżnicze, ale również za swoją twórczość literacką.

Maciej Rutkowski

windsurfer

Bardzo inspirująca postać, Mistrz Polski, Europy i Świata w Windsurfingu. W 2006 roku, nie mając jeszcze 15 lat, po raz pierwszy został Mistrzem Świata Juniorów Formuła Windsurfingu, a rok później swój sukces powtórzył. Niedługo potem zdobył swój pierwszy tytuł Młodzieżowego Mistrza Europy Slalomu, a w 2010 został Młodzieżowym Mistrzem Świata Slalomu. Od 2011 roku startuje już w kategorii Seniorów, gdzie na stałe zapewnił sobie miejsce w Pucharze Świata PWA jako jedyny Polak i coraz mocniej zaczyna gonić ścisłą światową czołówkę.

Stelmet BC Zielona Góra

klub koszykarski

Polski klub koszykarski występujący w Polskiej Lidze Koszykówki. Właścicielem klubu jest Sportowa Spółka Akcyjna Grono z Zielonej Góry. Dwukrotny Mistrz Polski (2013 i 2015).