Nasza

WydarzeniaKontakt

Pracujemy w oparciu o najnowszą wiedzę naukową współpracując ze specjalistami z zakresu kynologii oraz z naukowcami z całego świata. Regularnie uczestniczymy w szkoleniach, obozach i zgrupowaniach wraz ze służbami z całego świata utrzymując aktualną wiedzę operacyjną dotyczącą szkolenia i wykorzystania psów służbowych.

Detekcja zapachowa

Szkolenie psów i przewodników z zakresu użytkowej detekcji zapachowej. Prowadzimy szkolenia grupowe i indywidualne skierowane do służb i jednostek mundurowych, jak również do osób prywatnych.

Nose Work

Oferujemy edukację z zakresu rekreacyjnej detekcji zapachowej, czyli Nose Work. Ta forma pracy węchowej jest odpowiednia dla każdego psa i każdego przewodnika, nie wymaga specjalnych predyspozycji zespołu ani dużych nakładów czasowych i finansowych.

Seminaria i warsztaty

Regularnie organizujemy spotkania, seminaria, warsztaty i szkolenia ze specjalistami ze świata kynologii z różnych dziedzin kynologicznych.

Konsulting

Zapraszamy na indywidualne konsultacje na interesujący Państwa temat. Zajmujemy się doradztwem i służymy pomocą w zakresie:

• detekcji zapachowej
  • Nose Work
  • wyborem psa do pracy i do rodziny
  • wdrażaniem struktur K9 w jednostkach zorganizowanych

Prowadzimy konsultacje w języku polskim i angielskim.

Skontaktuj się z nami: Kontakt

Prelekcje dla dzieci i młodzieży / dogoterapia

Prowadzimy zajęcia z wykorzystaniem psów dla młodszych i starszych z zakresu budowania bezpiecznych relacji z czworonogami, profilaktyki pogryzień oraz w celu uświadamiania roli psów pracujących w służbie człowieka.

Nadchodzące wydarzenia

01.06.2021 - 30.09.2021

ONLINE – Kurs instruktorski Nose Work z elementami detekcji użytkowej

Nose Work może trenować każdy człowiek i każdy pies, bez względu na wiek, kondycję, gabaryty, rasę, a nawet ograniczenia fizyczne. To dziedzina dosłownie dla wszystkich.

01.10.2021 - 31.01.2022

ONLINE Kurs II stopnia dla Instruktorów Nose Work

Więcej informacji wkrótce.

19.07.2021 - 31.01.2022

ONLINEKURS PODSTAWOWY DLA SZCZENIĄT Z PRZYGOTOWANIEM DO PRACY WĘCHOWEJ (DETEKCJA, NOSE WORK, GÓRNY WIATR)

Serdecznie zapraszamy na kompleksowy kurs podstawowy dla szczeniąt i młodych psów ze szczególnym uwzględnieniem przygotowania ich do pracy węchowej.

01.07.2021 - 01.07.2022

Kurs detekcji zapachowej użytkowej – szkolenia indywidualne i grupowe

Po więcej informacji prosimy o kontakt.

Telefon i email

+48 510-291-465