Nabór w trybie ciągłym!

Nose Work może trenować każdy człowiek i każdy pies, bez względu na wiek, kondycję, gabaryty, rasę, a nawet ograniczenia fizyczne. To dziedzina dosłownie dla wszystkich.

Dodatkowo nie wymaga ona dużych nakładów finansowych czy terenów treningowych. Nose Work można ćwiczyć codziennie i praktycznie w każdych warunkach, a dodatkowo nie wymaga on przygotowania z zakresu posłuszeństwa.

Zalety, jakie niesie za sobą Nose Work, to m.in.:

• wysiłek psychiczny dla psa zgodny z jego naturą – praca nosem wykorzystuje duże pokłady energii u psa
  • budowanie pewności siebie u psów nieśmiałych i lękliwych
  • przekierunkowanie energii psów hiperaktywnych na wyciszającą pracę nosem
  • nauka skupienia u psa
  • nauka komunikacji z psem i czytania jego mowy ciała
  • budowa więzi między przewodnikiem i psem
  • aktywizacja właścicieli i motywowanie ich do aktywnego spędzania czasy i pracy ze swoimi psami
  • doskonały sposób na pracę z psami agresywnymi i reaktywnymi – Nose Work trenuje się indywidualnie

Nose Work – sport, praca i rekreacja

Trenowanie Nose Work daje nam możliwość zmierzenia się z innymi podczas zawodów, konkursów i egzaminów krajowych i międzynarodowych. Jednak nie jest to dyscyplina wyłącznie dla przewodników z zacięciem sportowym. Nose Work niesie szereg korzyści również przy wykorzystaniu go w sposób rekreacyjny w życiu codziennym czy w pracy z psami problematycznymi (lękliwymi, agresywnymi), czy też w pracy z psami schroniskowymi.

O KURSIE
Kurs trwa 4 tygodnie i prowadzony jest w indywidualnej formie tutoringowej. Kursant może przystąpić do programu w każdym momencie, udostępniane będą mu kolejne zadania do wykonania oraz prace domowe, które następnie będą omawiane z instruktorem.

Należy mieć możliwość nagrywania ćwiczeń i wymiany ich z instruktorem oraz na grupie treningowej. W cenę kursu wliczony jest hydrolat wysyłany na adres kursanta.

Kursant musi mieć możliwość wyposażenia się w niezbędne akcesoria do ćwiczeń, takie jak kartony i podkładki filcowe.

Kurs zakłada naukę przeszukania kartonów/pojemników oraz wnętrz.

Kursant otrzymuje dyplom ukończenia kursu w formie PDF.

PROWADZĄCA
Kurs poprowadzi Jagna Gill – certyfikowany instruktor nose work Nose Work Club Polska [certyfikacja przed komisją Svenska Nose Work Klubben], certyfikowany przewodnik i instruktor użytkowej detekcji zapachowej [certyfikacja Scandinavian Working Dog Institute, Szwecja], instruktor dogoterapii, przewodnik dwóch psów ratowniczych, dwóch psów do zdalnej detekcji zapachowej, psa dualnego (obrona/detekcja) oraz psa dogoterapeuty, współzałożyciel projektu THOR Working Dogs i prezes Fundacji IRMA – Psy w Służbie Człowieka. Specjalizuje się w detekcji zapachowej psów służbowych. Szkoli instruktorów i sędziów nose work.

CENA: 490 PLN

Aby zapisać się na kurs prosimy o kontakt z nami!